Mine bøkerJeg har pr idag skrevet og utgitt fire novellesamlinger. Dette er en skriveform jeg trives svært godt med, men jeg har også planer/mål om å lage en roman.
Når jeg skriver noveller lager jeg alltid historien ferdig i hodet før jeg skriver den ned. Noen ganger bruker jeg veldig lang tid på en novelle, andre ganger glir det lettere. Det jeg liker med novellesjangeren er at man kan lese seg ferdig med en historie på kort tid. Er det en bra historie kan man ta den med seg i tankene og fundere videre på den i etterkant. Jeg liker å lage uventede vendinger, men ikke for enhver pris. Mange synes endel av historiene mine er "mørke" og det kan jeg til dels være enig i. Likevel prøver jeg å variere sjangeren slik at leseren ikke vet hva som kommer når man starter på en novelle. Jeg forsøker også å variere tema, tid og sted slik at flere kan få en god leseopplevelse. Det er umulig å gjøre alle til lags, men jeg håper det kan være noe for enhver smak.

Jan-Erik Vik
Siste timen:
Dette var min debutbok og starten på min forfatterkarriere.
Boken består av ni noveller i ulike sjangre og ble utgitt våren 2011. Boken kommer også i e-bok.


Vaskeseddel:
Gjennom et knippe noveller møter vi vanlige mennesker i uvanlige situasjoner.Fra 1300-tallets svovelpredikanter til nåtiden utelivskonger. Organdonasjon, lottogevinst, kampen for å overleve, fengselsstraff, vakre kvinner, ulykker og knivdrap er stikkord for tekstene. Bak enhver sannhet skjuler det seg mer enn man tror.
ISBN: 9788282510318

Kikkeren:
Dette er min andre bok og kom ut samme året som "Siste timen", i desember 2011.
Boken består av ti noveller og varierer også i sjanger.
Forsidefoto er tatt av Magne Solberg.


Vaskeseddel:
Er du trygg på at ingen står utenfor og kikker inn i huset ditt på kvelden? Hva gjør man i det øyeblikk den vellykkede fasaden sprekker? Hvordan retter man opp en forbrytelse man har begått?
Frykt, samvittighet, smerte og lettelse. Heksebrenning, kirkegraver, alderdom og mørke rom.Alt dette og mer til får du kjenne på i Jan-Erik Vik's andre novellesamling "Kikkeren".
ISBN: 9788282511643

Femte etasje:
Dette er til nå min siste utgivelse og kom ut i desember 2012.
Boken består av 15 noveller og er ca tretti sider lengre enn de to andre novellesamlingene.
Igjen er sjangeren variert.
Forsidefoto er tatt av Magne Solberg


Vaskeseddel:
En ektemann forsvinner sporløst, første nattevakt alene, frykt for tollerne, lengsel etter ungdomstiden, vonde barndomsminner, en forfatter fra helvete.Spenning, frykt, kjærlighet, angst, ondskap. Et knippe noveller hvor du ikke vet hva du møter. Jan-Erik Vik's tredje novellesamling "Femte etasje" byr på nye og uventede vendinger.
ISBN: 9788282512404

En god natts søvn:

Vaskeseddel:
Sett deg godt til rett i godstolen og kjenn varmen fra peisen. Åpne boken og unn deg selv noen deilige minutter i en annen virkelighet. Kjenn på følelsen av irritasjon, ubehag, frykt, spenning og små overraskelser. Spar den neste novellen , eller les en til med det samme -det er nok å ta av.
Boken er en samling historier for deg som liker en god krim hvor løsningen ikke alltid er åpenbar. Det er nettopp de små, finurlige tvistene som er Jan-Erik Viks varemerke
ISBN: 9788282334051


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar