lørdag 21. november 2015

Novelle publisert i det "store" utland - Se mer på blogg

Idag dumpet et dansk magasin ned i postkassen vår og de tre siste sidene i bladet var viet en av mine krimnoveller. Kjente ikke igjen tittel som var omgjort til en dansk variant, men så straks hvilken novelle det var snakk om.

Novellen er skrevet i 2015 og er solgt til både Norge, Danmark og Sverige. I Norge var tittelen "Livslang gjeld", men jeg synes faktisk at den danske varianten var mer beskrivende for historien. Jeg må innrømme at jeg føler ekstra stolthet når de tar seg bryet med å oversette en norsk novelle. Skulle jo tro at det var nok av andre danske forfattere å velge mellom, men tar det selvsagt som et stort pluss i boka når de går for en norsk amatør fra Kristiansand. Denne uken har jeg solgt tre nye noveller. To til Allers og en til ViMenn. Merker at bransjen strammes mer og mer  inn ettersom det er tøffe tider for papirtidsskriftene, og det betyr man må være ekstra skjerpet for å få muligheten til å selge.
Enn så lenge så vil nok flere av mine noveller komme på trykk, og jeg håper noen får lest dem.

I disse dager jobber jeg forøvrig mye sammen med forlaget ift av språkvask av min kommende krimnovellesamling. Jeg kommer tilbake med noen "teasere" etterhvert som prosessen skrider frem...

Ha en videre fin november.

Jan-Erik

2 kommentarer:

  1. Hei! Lenge siden jeg har kommentert, men har fulgt litt med til og fra. Forstår at du er blitt hyperproduktiv igjen, og det er sikkert en god følelse. Gratulerer med nok en novelle i alle tre skandinaviske land, du er flink! Spennende å følge med på arbeidet med den nye boken din også, lykke til i innspurten! Kommer det både en krimroman og en ovellesamling, eller har romanen fått novelleform? God helg! :)

    SvarSlett
  2. Njaa, ikke så hyperproduktiv akkurat nå men.... Litt idesperre på noveller for tiden, men det kommer alltid tilbake:-) Holder på med korrektur på påskeboka nå - krimbok med noveller. Når det gjelder roman så har jeg skrevet ferdig den, men vet ikke hvordan prosessen videre blir. Får man den antatt osv...Veldig hyggelig at du er inne å kommenterer. Hvordan går det med dine prosjekter? God helg til deg nogså:-)

    SvarSlett