lørdag 6. september 2014

Morgedal Hotell - det "glamorøse" forfatterliv:-)

Det er vel ingenting som er så traust som å sitte å skrive. Høres kanskje spennende og glamorøst ut, men det er det så langt ifra:-)
For å bøte på dette bestemte jeg meg for å kaste meg i bilen, kjøre tre timer bort fra Kristiansand og så ta inn på et gammelt ærverdig hotell i skisportens vugge, Morgedal. Hotellet er vel i stilen "høyfjellshotell av den gamle sorten", med peis i resepsjonen, gamle møbler og med lukten av deilig mat i gangene. Ingenting fancy annet enn stillhet, sjel i veggene, fin beliggenhet og så har de jo et svømmebasseng da. Det var masse biler utenfor hotellet da jeg ankom klokken 11.00 idag, og fant raskt ut at de andre gjestene, som ser ut til å være på en slags korøving, er i alderen 70 pluss. Helt topp.
Jeg startet dagen med en joggetur mot hjemstedet til skisportens store sønn, Sondre Norheim. Etter en laaang flat strekning, hvor jeg passerte et hus med julestjernen allerede tent i vinduet, (eller har den hengt siden ifjor?) begynte terrenget å stige ørlite. Da jeg kom rundt neste sving forsto jeg hvorfor akkurat Sondre Norheim var så god til å stå på ski... Veien videre var kun oppover i en stigning som ble brattere og brattere. Jeg karret meg til topps og fikk sett barndomshjemmet hans både fra utsiden og innsiden. (Nøkkelen hang klar). En liten koie i et bratt heng med utsikt over dalen. Artig bonus på turen.

Nå har jeg tatt meg en svømmetur i bassenget og satt meg i peisestua klar for å skrive. Jeg holder på med en slags miniroman som er av en litt spesiell karakter. Idag og imorgen skal jeg sitte her alene å finpusse på manus, slik at seks personer skal få lese den og deretter gi meg en tilbakemelding. Jeg er forøvrig veldig takknemlig for at dere vil lese:-) Jeg vet ikke om dette blir bra engang eller utgitt i bokform, men det er jo risken med å skrive bøker...
Dette er med andre ord det mest eksklusive jeg til nå har gjort i min forfatterkarriere... En tur alene på et hotell i Morgedal. God helg:-)

Jan-Erik

2 kommentarer:

  1. Masse lykke til med skrivehelgen din! Høres helt herlig ut, spør du meg! - og jeg er sikker på at du får skrevet myyye. Og bra! :-)

    SvarSlett
  2. Har fått gjennomgått et manus og nesten ferdigskrevet en ny novelle. Mangler bare slutten. Så ja... en meget effektiv og bra skrivehelg:-) Kan virkelig anbefales, selv om det er snålt å dra alene. Men egentlig litt gøy også:-)

    SvarSlett