mandag 25. april 2016

Spennende skriveoppdrag

Idag fikk jeg en interessant mail fra en tidskrift jeg aldri har skrevet for tidligere. Jeg ble forespurt å skrive en krim i fire episoder til neste påske. De ønsker også at jeg skulle lese den inn på en podcast.
Det å skrive på oppdrag er noe jeg ikke har gjort på denne måten før, og det gir en helt annen følelse av press, men samtidig også tilfredsstillelse. Jeg har fått litt instruksjoner ift hva slags miljø som skal skildres og også "hvem" som skal inneha visse roller.
Dette blir en utfordring som sikkert kommer til å bli både frustrerende og spennende, men så lenge jeg har så god tid, har jeg troa på at jeg skal få dette til.


Jeg har også fått et annet oppdrag, og det er å skrive en krimnovelle som skal knyttes mot et spesielt arrangement i et lokalmiljø på Sørlandet. Vet ikke om jeg får lov til å si så mye om det ennå, men målet er ihvertfall at historien skal bli gjenkjennelig for lokalbefolkningen i det aktuelle området. Her er tidsfristen kortere, så denne uka må jeg ut på en aldri så liten "befaring" for å finne noen viktige kjennetegn og lokale poenger. Et gøy oppdrag som vil gi meg en pekepinn på om jeg også i fremtiden kan klare å skrive på "bestilling".


Ellers så går det tråere med novelleskrivingen for tiden. Det handler nok mye om at jeg er litt "fed up" like etter en bokutgivelse.  Prosessen i forkant, hvor man språkvasker og gjennomgår boka på detaljnivå er ganske slitsom og man blir nesten litt lei sin egen bok. Etter å ha lest historiene ti-tyve ganger blir man ikke like overrasket lenger:-)


Regner med at skrivingen tar seg opp etterhvert, men mitt nye mål ift bokutgivelse er en roman. Det er utrolig mange som spør meg om dette og jeg føler selv at tiden snart er inne. Har allerede skrevet et par romaner, som da ikke er publisert, men er ikke fornøyd med dem og vil vente på den rette ideen. Regner med at den snart dukker opp, og forhåpentligvis så er handlingen i Kristiansand.


Takker alle for støtten ift "En god natts søvn" og håper mange fikk en god leseopplevelse. Vil også nok en gang takke Iancu og ITENT studios for et glimrende videobidrag som har gitt meg masse pr. Jeg anbefaler å ta en titt innom nettsidene ITENT.no. Bruk dette firma om du trenger reklamefilm. God service, kreativitet og talent i massevis...

Ha ei fin uke


2 kommentarer: