torsdag 7. mai 2015

Hjemmet denne uke( uke 19) "Tåkemorderen"

"To menn står på et utsiktspunkt og kikker utover byen. Den ene er stolt over frykten han har klart å skape i hjembyen sin, den andre er etterforsker og bekymret fordi byen ikke lenger er trygg. Ingen vet hvem den andre er."
Novellen "Tåkemorderen" er solgt til Hjemmet i Norge, Danmark og Sverige og er en litt annerledes krimnovelle. Håper noen får lest...

 Den siste tiden har jeg ikke fått skrevet så mye som vanlig, men forrige uke fikk jeg svar fra tre ulike magasiner på innsendte noveller og fikk faktisk solgt alle sammen. Utrolig gøy og veldig inspirerende. Jeg fikk også et annet uvanlig oppdrag som jeg tidligere ikke har forsøkt meg på. Jeg ble spurt om å skrive en tale til et sølvbryllup hvor jeg aldri har truffet personene som skulle hedres. Ved hjelp av litt stikkord og tips kom jeg meg i mål og det ble faktisk helt ok. En ny erfaring som egentlig var litt artig.

Den siste tiden har jeg oftere tenkt på dette med å skulle skrive en hel roman. Jeg føler at jeg begynner å bli mer klar for det, både i hue og ift å skulle mestre oppgaven. Det må nok bli en krimroman og selvsagt så bør handlingen legges til min egen hjemby, Kristiansand. Plottet driver å utvikler seg i hodet mitt og egentlig så har jeg mye på plass. Jeg vet begynnelsen og også avslutningen. En avslutning som jeg håper skal både fenge og overraske. Jeg håper at jeg om en stund kan legge ut en liten teaser, kanskje første side, dersom jeg merker at jeg kan få dette til. Det hadde gitt meg selv såpass mye press at jeg måtte drive dette videre... Jaja, vi få nå se.....

Ønsker alle en fin mai måned og vil samtidig anbefale en bok jeg selv leser som bare er utrolig spennende.
"Ute av syne", av Linwood Barclay

Jan-Erik

2 kommentarer:

 1. Hei Jan-Erik! Høres ut som om du har vært produktiv selv om du til dels mener det motsatte. Du har full jobb i tillegg, har du ikke? Jeg har ikke skrevet noe på et par uker, det dukket opp et annet prosjekt som må få litt tid.
  Å skrive tale for andre tror ikke jeg at jeg kunne fått til, men det er helt sikkert en fin øvelse.
  "Tåkemorderen" høres spennende ut! Skal være på utkikk etter bladet neste gang jeg besøker en abonnent :) Det er klart du må jobbe litt med roman. Det er vel en ganske naturlig utvikling, det? Og når du har så mye av handlingen på plass allerede, er det jo bare å stå på! :)
  Ha en fin 17. mai!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hr.Kreatur.
   Jeg sliter faktisk litt med kreativiteten, men det henger nok sammen med at jeg har utrolig mye å gjøre for tiden. Ja, jeg er i full jobb, samtidig som jeg er trener for sønnen min 4x uka i fotball. I tilegg så har jeg to unger til som skal følges opp, så når jeg leser dette så ser jeg jo selv at det er naturlig at tempoet varierer noe:-)
   Planen er å jobbe med en roman når ting roer seg ned og det nærmer seg sommer. Er spent på hvordan det blir og må nok smøre meg med tålmodighet. Er vant til å skrive noveller hvor mye skjer på kort tid, vettu:-) Håper du får skrevet litt selv etterhvert også. For meg er det viktig å skrive jevnt og trutt, men vet av erfaring at jeg aldri får skrevet noe særlig i ferier, så da får jeg mine uker uten tastaturet. Hyggelig at du er inne å kommenterer. Håper 17mai ble en fin dag for deg også:-)
   Mvh Jan-Erik

   Slett