tirsdag 20. januar 2015

ViMenn denne uken: "Presten"...


En fin start på skriveåret 2015

Denne uka publiseres krimnovellen " Presten" i ViMenn...Illustrasjonen føler jeg sier sitt, så jeg velger å ikke beskrive novellen ytterligere.

Med denne novellen har jeg allerede hatt tre publiseringer i 2015. Dette er noveller jeg skrev ifjor, som nå er ferdig redigert og illustrert. Jeg er veldig fornøyd med dette ettersom jeg er ydmyk i forhold til at det er utrolig mange flinke novellister der ute. Noen er erfarne og drevne, andre i startgropa. Konkurransen er knallhard og jeg ser raskt at de novellene jeg ikke jobber godt nok med, blir slaktet og avslått. Som forfatter tenker jeg ofte på om jeg snart går tom for ideer. Jeg har snart skrevet nitti ulike historier, og det ville vært naturlig at kilden etterhvert tørket inn. Det jeg imidlertid erfarer er at jo mer man skriver, jo mer observant og kreativ blir man.
I forrige uke solgte jeg en nyskrevet novelle til tre ulike land. Etter en periode med lite skriving gav det meg en voldsom boost, og nye ideer kom som perler på ei snor. En god start, med andre ord, men med en gang jeg blir grisk og ønsker meg "raske penger" blir jeg avslørt. Så lærdommen jeg sitter igjen med er at jeg må skrive ofte, uten at det blir samlebåndsproduksjon,  og med en skjerpet penn og hode.
Ønsker alle en strålende fortsettelse på 2015

Jan-Erik
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar