søndag 6. januar 2013

Tilbakemeldinger, nye prosjekter, salg og avslag

Det å være forfatter på deltid er en måte å jobbe på som kan være både slitsomt og motiverende. Jeg har ikke lyst til at dette skal være en blogg hvor jeg forteller om alle suksessene og hvor fantastisk alt er, for slik er ikke (forfatter)verden....Ihvertfall ikke min. Jeg har et forlag i ryggen som distribuerer/prøver å selge inn bøkene mine til bokhandlere, biblioteker, presse osv, men som ukjent forfatter så må jeg også bidra mye selv i salgsprosessen. I tillegg til min vanlige jobb, familie og det faktum at jeg også vil skrive nye ting, så er det mye å gape over. Alt er heldigvis frivillig, og så lenge jeg får en god totalopplevelse av dette, så fortsetter jeg.
Før jul sendte jeg inn et nytt manus til forlaget. Det var ikke ferdigskrevet, men et utkast på omkring 50-60 sider. Manuset er en roman med et noe originalt oppsett. For et par dager siden fikk jeg en positiv tilbakemelding om at jeg måtte fortsette å skrive på dette. Jeg fikk mange gode råd om hva som var bra og hva som var mindre bra. Dette er slike ting som gjør at jeg blir kjempemotivert til å fortsette å skrive.

Jeg selger som nevnt også noen noveller til ukeblader. Dette er en bra ekstrainntekt dersom man får dem publisert. Her bør man også være litt hardhudet, for tilbakemeldingene kan være ganske så direkte. jeg solgte nettopp en novelle rett før jul, men fikk et avslag på en annen nylig. Jeg var så "smart" at jeg spurte hva som gjorde at den fikk avslag, og svaret var følgende: "Den tok ikke tak i meg som leser, det ble en fortellende, litt tørr greie."  Dette var en novelle jeg var ganske så fornøyd med:-) Denne tilbakemeldingen var egentlig ganske så myk i forhold til andre jeg har fått. Dette er en del av "gamet" og noe man å være forberedt på når man skriver. Jeg har ennå ikke fått noen anmeldelse på bøkene mine, men jeg ser for meg at det ville vært en helt annen sak å forholde seg til....men igjen, slik må vite at kan komme. Det som kanskje er fordelen når man skriver noveller er at man kan like deler av boken. Når man skriver en roman kan det fort bli at man enten liker den eller hater den.  Jeg har nå fått masse tilbakemeldinger av de som har forhåndskjøpt og jeg håper enda flere har lyst til å melde meg noen ord. Det setter jeg veldig pris på og spør meg gjerne om det er noe dere lurer på.  

Jan-Erik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar