søndag 30. desember 2012

....Mens jeg venter på dommen...

Nok engang sitter jeg her og vet at mange har mottatt den nye boka mi. Det at hundrevis har lest de to første bøkene mine gjør meg ikke mindre spent. Jeg tror det kan sammenliknes med en eksamensoppgave man har levert, bare at her er sensorene så mange flere. Det jeg syntes var fasinerende ved tilbakemeldingene jeg fikk på de første bøkene, var hvor forskjellig de var. Jeg trodde helt klart at noen noveller ville utmerke seg som mer "likandes" enn andre, men variasjonen var like stor som innholdet i historiene. De novellene noen syntes var kjedelige, var andres favoritter.  Når jeg tenker etter så er vel det ganske naturlig, ettersom jeg er innom både grøss, spenning, kjærlighet, drama mm.

Det er mange måter å lese bøker på har jeg lært. Noen er veldig opptatt av detaljer og kan ringe meg for å sjekke ut hva jeg mente med "det og det." Det er også noen som ringer hvis de ikke forstår ei historie. Det jeg har funnet ut av, er at det er nesten umulig å forklare noen av novellene med andre ord, og jeg ber dem da lese dem en gang til. Dette gjelder spesielt historier hvor det dreier seg om overnaturlige ting eller hvor handlingen ikke er en ren historie, men en følelse eller tilstand. (ble dyp her nå.)
Noen skryter, noe jeg selvsagt elsker:-), mens andre forteller at de har funnet en skrivefeil. Det jeg vil påpeke mer enn noe, er at det er utelukkende positivt å gi meg tilbakemelding, uansett hva de gjelder. Good or bad. De skumleste leserne mine er de tause. Hva mener egentlig de? Hvis noen har klipt en fæl frisyre hadde jo jeg også holdt kjeft ....eller er de rett og slett stumme av begeistring...;-)  

Håper mange gir lyd fra seg;-)

Jan-Erik

2 kommentarer:

  1. Da har jeg slukt meg gjennom boken. Det gikk i en rykende fei så spennende var den. Lettlest og overraskende, grusomme slutter men også litt godt heldigvis . Alle historiene bortsett fra 2 var supre. Jeg vil gjerne ha litt mer om hun som møtte kjærestens in far ved havet. Sønnens øyne og han som døde for 1 år siden

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Solveig. Takk for tilbakemelding. Dersom du likte tretten av femten historier er jo jeg happy:-) Vi får ta en bokdiskusjon til uka,så skal du få stille alle spørsmålene du bare vil. Er jo nysgjerrig på hvilke to du ikke likte. Har fått masse tilbakemeldinger allerede og som før så ser jeg at historier som noen liker godt, ikke faller i smak hos andre. Smaken, vet du, er jo som baken.....men det kan jo være at det skrivemåten som heller ikke treffer...Gleder meg til å få den endelige dommen;-) Til andre som har lest så bare ring, send sms eller skriv hva dere tenker. Jeg tåler det meste;-) Mvh JE

      Slett