Mine bøkerJeg har til nå skrevet fem novellesamling, den siste under utarbeidelse i dette øyeblikk.( Ferdig påsken 2019) Noveller er en skriveform jeg trives svært godt med, og jeg har skrevet over 160 noveller siden 2011. De siste årene har jeg også samarbeidet tett med velkjente firma som Evergood Kaffe, sykepleierforbundet og  El-proffen i påskekrimkampanjer de har bestilt. Dette har vært spennende og lærerike prosesser. Jeg skriver også jevnlig noveller  for magasiner i både Norge Danmark og Sverige.
Når jeg skriver noveller lager jeg ofte historien ferdig i hodet før jeg skriver den ned. Noen ganger bruker jeg veldig lang tid på en novelle, andre ganger glir det lettere. Det jeg liker med novellesjangeren er at man kan lese seg ferdig med en historie på kort tid. Er det en bra historie kan man ta den med seg i tankene og fundere videre på den i etterkant.  Personlig er jeg nok en utålmodig kar, og jeg sliter dermed med å skrive en roman..... (Kanskje en dag, jeg har begynt på flere)
Mange synes endel av historiene mine i de første bøkene var "dystre" og det kan jeg til dels være enig i. I de to siste novellesamlingene mine har jeg hatt større fokus på de overraskende vendingene og vært mindre opptatt av mørke miljøer. Jeg forsøker alltid å variere tema, tid og sted slik at man noen ganger kan kjenne seg igjen i en situasjon og kanskje lettere sette seg inn hovedpersonens dilemmaer. Det er umulig å gjøre alle til lags, men jeg håper det kan være noe for enhver smak i mine bøker. Det er ihveretfall nok av noveller å velge mellom.
( Se oversikt over alle novellene jeg har skrevet og hvor de er publisert i fanen "Noveller"

Jan-Erik Vik
Siste timen:
Dette var min debutbok og starten på min forfatterkarriere.
Boken består av ni noveller i ulike sjangre og ble utgitt våren 2011. Boken kommer også i e-bok.


Vaskeseddel:
Gjennom et knippe noveller møter vi vanlige mennesker i uvanlige situasjoner.Fra 1300-tallets svovelpredikanter til nåtiden utelivskonger. Organdonasjon, lottogevinst, kampen for å overleve, fengselsstraff, vakre kvinner, ulykker og knivdrap er stikkord for tekstene. Bak enhver sannhet skjuler det seg mer enn man tror.
ISBN: 9788282510318

Kikkeren:
Dette er min andre bok og kom ut samme året som "Siste timen", i desember 2011.
Boken består av ti noveller og varierer også i sjanger.
Forsidefoto er tatt av Magne Solberg.


Vaskeseddel:
Er du trygg på at ingen står utenfor og kikker inn i huset ditt på kvelden? Hva gjør man i det øyeblikk den vellykkede fasaden sprekker? Hvordan retter man opp en forbrytelse man har begått?
Frykt, samvittighet, smerte og lettelse. Heksebrenning, kirkegraver, alderdom og mørke rom.Alt dette og mer til får du kjenne på i Jan-Erik Vik's andre novellesamling "Kikkeren".
ISBN: 9788282511643

Femte etasje:
Dette er til nå min siste utgivelse og kom ut i desember 2012.
Boken består av 15 noveller og er ca tretti sider lengre enn de to andre novellesamlingene.
Igjen er sjangeren variert.
Forsidefoto er tatt av Magne Solberg


Vaskeseddel:
En ektemann forsvinner sporløst, første nattevakt alene, frykt for tollerne, lengsel etter ungdomstiden, vonde barndomsminner, en forfatter fra helvete.Spenning, frykt, kjærlighet, angst, ondskap. Et knippe noveller hvor du ikke vet hva du møter. Jan-Erik Vik's tredje novellesamling "Femte etasje" byr på nye og uventede vendinger.
ISBN: 9788282512404

En god natts søvn:

Vaskeseddel:
Sett deg godt til rett i godstolen og kjenn varmen fra peisen. Åpne boken og unn deg selv noen deilige minutter i en annen virkelighet. Kjenn på følelsen av irritasjon, ubehag, frykt, spenning og små overraskelser. Spar den neste novellen , eller les en til med det samme -det er nok å ta av.
Boken er en samling historier for deg som liker en god krim hvor løsningen ikke alltid er åpenbar. Det er nettopp de små, finurlige tvistene som er Jan-Erik Viks varemerke
ISBN: 9788282334051


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar